La formació de l’Open Data Institute arriba a Barcelona

La forimagen_formacion_formafores_trainers_odi-2madora del Node ODI Barcelona Sandra Lomas, que ha participat en el trainings a Londres de l’Open Data Institute, i que ha estat acreditada per aquesta organització per poder donar la seva formació específica en matèria d’Open Data ens explica la seva experiència en aquesta setmana de formació, així com els objectius que tenim al Node Barcelona per difondre aquest coneixement.

De manera inevitable, els reptes de les organitzacions actuals passen pel tractament de les dades. L’impacte d’aquestes en el model de relació amb els clients, en la gestió interna dels processos i en el valor del producte comporta desenvolupar la funció analítica com mai abans en el temps.

D’aquesta manera, és important que Governs i administracions públiques no restin al marge de l’entorn que les envolta, més aviat n’haurien de ser motor i espai idoni pel mètode assaig i error. Les dades obertes són la clau d’aquest paradigma on públic i privat es troben, on ambdues realitats col·laboren en la creació i prestació de serveis.

L’Open Data Institute (ODI) té com a objectiu principal contribuir a identificar i fer factible l’obertura de les dades públiques. Aquesta organització fundada l’any 2012, s’ha implantat aquest setembre a Barcelona per fomentar la publicació de dades obertes, liderar projectes de formació en aquest àmbit i estimular la ciutadania a la seva reutilització.

Connectar Catalunya amb aquesta organització internacional en la forma del Barcelona ODI serà la principal responsabilitat de l’entitat Iniciativa Barcelona Open Data . Així, s’ha volgut incloure aquesta ciutat a la xarxa mundial de persones i comunitats que inspiren la innovació oberta, i formar a professionals i interessats en les eines necessàries per innovar mitjançant les dades.

El passat mes d’agost vaig poder compartir una setmana d’intens treball amb els companys de la seu central de l’ODI a Londres i obtenir l’acreditació com a formadora oficial per fer efectiva una formació al més alt nivell sobre el desenvolupament de negocis o com comunicar històries inspiradores a partir de les dades obertes,

 “Train the Trainer” és un programa intens que m’acredita per esdevenir capaç de dissenyar, crear, impartir i avaluar formació de qualitat i interactiva en dades obertes a Catalunya. El millor aprenentatge d’aquestes dies, però, ha estat conèixer l’intens treball i entusiasme que es porta a terme des del centre de coneixement en dades obertes.

Els valors d’Iniciativa Barcelona Open Data seran traslladar a Barcelona la passió per les dades obertes des del rigor i l’exigència cap a la feina ben feta. L’equip de persones que conformen aquest projecte, sense cap mena de dubte, és entusiasta de la innovació i treballa des del convenciment que les dades obertes estan convertint la nostra societat en més democràtica i sostenible socialment i econòmica.

Posted in Uncategorized and tagged , .