workshopenriquerodriguez

Workshop amb Enrique Rodríguez

Una de les nostres activitats trimestrals de difusió Open Data, són els Workshops gratuïts que imparteixen alguns dels millos experts en la matèria. El passat 28 de Novembre vam tenir el plaer de co-organitzar amb Iniciativa Barcelona Open Data un workshop sobre “Neteja de Dades” a càrrec d’Enrique Rodríguez , de Datanauta.

La sessió formava part de l’activitat de l’Escola Ciutadana de Dades, que com sabeu té l’objectiu de donar formació gratuïta en dades obertes. Volem agraïr que un expert com ell estigués disposat a fer una sessió gratuïta per tots els participants del workshop.

Al llarg de la sessió, Enrique Rodríguez va descriure els diversos tipos de dades que tenim, així com les diferents eines que existeixen per a netejar aquestes dades. També, va dur a terme un exercici pràctic entre tots els participants en el que exemplificava com portar a la realitat tot això.

Al blog d’Enrique Rodríguez (escuchandodatos.wordpress.com) podeu consultar l’aplicació de KNIME, amb la que es neteja el registre de cases rurals de Catalunya i que ha publicat la Generalitat de Catalunya.

Podeu consultar la presentació que es va fer al workshop a continuació:

Posted in Uncategorized and tagged , , , , , , .